A legjobb VR és AR játékok

Írta
A legjobb VR és AR játékok

Ezeket a VR játékokat érdemes játszani

Függetlenül attól, hogy neked most egy PC-re csatlakoztatott VR felszerelésed van, vagy esetleg mobilra vagy konzolra való eszközöd van, biztos, hogy a listánkon találsz majd valami izgalmasat. Míg az online casino világban még csak gyerekcipőben jár a VR és az AR, a játékok és egyes filmgyártók körébán a mindennapok része. Próbáld ki bármelyiket!

Danger Goat

Elérhető a következő platformokon: Windows Mixed Reality

A kecskék nem idegenek a játékvilágban (a Goat Simulator örökre a kedvencünk marad), és egy újabb remek szórakozást nyújtó kecskés kalandot találunk a zseniális nevű Danger Goat-ben! Ez egy platform/puzzle játék, amelyben a kecskéd különféle veszélyes és buta ellenfelekkel száll szembe, köztük zsugorodó sugarakkal és őrült gyilkos robotokkal – és igen, a kecske az űrbe is eljut.

Half-Life: Alyx

Elérhető a következő platformokon: Valve Index, HTC Vive, Windows Mixed Reality, Meta Quest (csak PC-hez csatlakoztatva)

A Half-Life sorozat diadalmasan tért vissza a Half-Life: Alyx, amely stílusosan dobta be a franchise-t a VR világába. A Half-Life és a Half-Life 2 eseményei között játszódó játékban az emberiség megmentéséért küzdhetsz a kihalástól – és a pozitív kritikák alapján úgy tűnik, az emberek remekül érezték magukat eközben.

Budget Cuts

Elérhető a következő oldalakon: Valve Index, HTC Vive, Windows Mixed Reality, Meta Quest, PSVR

A lopakodás itt nagy tényező, és VR-ben a lopakodós elemet egy teljesen új szintre emeli – ami egy kicsit feszültebbé is teszi ezt a játékot, mint amire számítottunk. De ha nem szereted a lopakodást, akkor egyszerűen őrülj meg, és robbantsd át magad az ellenségeiden, szóval a választás a tiéd. Bármelyik utat is választod, valószínűleg örülni fogsz, hogy kockáztattál a Budget Cuts-szal.

Wanderer

Elérhető a következő platformokon: PC VR, PSVR

Ha egy vizuálisan gazdag, hihetetlenül magával ragadó kalanddal szeretnéd folytatni az évet, akkor a Wanderernél jobbat nem is találhatsz. Ez egy időutazós szabadulószoba extravaganza, amely egy beszélő órával párosít téged, miközben a múltból a jelenbe és azon túlra gurulva tárgyakat gurítasz, hogy fondorlatos rejtvényeket oldj meg. A rejtvénymegoldások gyakran innovatívak és kifizetődőek, míg az interakciók egyedülállóak a VR-ben, és a játék teljesen lenyűgöző látványt nyújt. Reméljük, hogy a jövőben még sok mindent láthatunk a Wanderertől.

Beat Saber

Elérhető a következő platformokon: Valve Index, HTC Vive, Windows Mixed Reality, Meta Quest, PSVR

A Beat Saber hivatalos szinopszisa a következőképpen szól: „A Beat Saber játékban a Beat Saber a következő: „A Beat Saber egy VR ritmusjáték, ahol egy futurisztikus világgal körülvéve csapkodod az adrenalin-pumpáló zene ütemeit, ahogy azok feléd repülnek.” És azt teszi, ami a dobozon áll! Remek szórakozást nyújt, és az a fajta játék, amit tökéletesen fel lehet venni és játszani, ha egy kicsit kikapcsolódni szeretnél egy zsúfolt napon.

Astro Bot: Rescue Mission

Elérhető a következő platformokon: PSVR

Mi itt imádjuk az Astro Botot, és már nem is számoljuk, hányszor játszottunk a PS5-re bevezető Astro’s Playroomot – szuper addiktív. És az Astro Bot is az: Rescue Mission, de ez nem meglepő, hiszen ha van olyan karakter, aki tökéletesen alkalmasnak tűnik a VR-ben való bevetésre – az Astro Bot!

Doctor Who: Edge of Time

Elérhető a következő platformokon: Valve Index, HTC Vive, Meta Quest, PSVR

Annyi Doctor Who hír látott napvilágot mostanában, hogy nehéz lépést tartani, így itt a tökéletes alkalom, hogy belevessük magunkat ebbe az időben és térben játszódó VR-kalandba. Egy új, titokzatos ellenség fenyegeti az univerzumot, és csak te állíthatod meg őket, ha felveszed a Doktor 13. inkarnációjának, Jodie Whittakernek a személyiségét.

Blade and Sorcery

Elérhető a következő platformokon: Valve Index, HTC Vive, Windows Mixed Reality, Meta Quest

Ha szeretnél elmerülni egy középkori VR környezetben, akkor érdemes a szuper szórakoztató Blade and Sorcery irányába vetned a tekinteted. Választhatsz, hogy harcos, ranger vagy varázsló bőrébe bújj. De bármit is választasz, a célod ugyanaz marad: sok ellenséget kell kiiktatnod, mielőtt azok téged is kiiktatnának.

Elite: Dangerous

Elérhető a következő platformokon: Valve Index, HTC Vive, Windows Mixed Reality

Bár a VR-technológia ugrásszerűen fejlődik, gyakran a grafika az, ami a végén kissé alulmúlttá válik, de az Elite: Dangerous könnyedén az egyik legjobban kinéző VR-játék a mai napig. Ez egy nagy teljesítményű játék, de ha megvan hozzá a megfelelő rendszer, akkor egy lenyűgöző élményben lesz részed, ami az egyik legmélyebb élmény, amit találhatsz. Elite: Dangerous nagyon is megérdemli az idődet.

Star Wars: Vader Immortal

Elérhető a következő oldalakon: Meta Quest, PSVR

A VR Vader Immortal-sorozat részeként három játék jelent meg, és mindhárom játék együtt jelent meg a PS4 VR-rendszerre való kiadáskor. Miközben olyan Jedinek érezheted magad, amilyen mindig is szerettél volna lenni, érdemes megjegyezni, hogy ez inkább élményként, mint játékként játszik, de ha az élmény ennyire szórakoztató, akkor nem panaszkodunk túlságosan.

The Walking Dead: Saints & Sinners

Elérhető a következő platformokon: Valve Index, HTC Vive, Meta Quest, Windows Mixed Reality, PSVR

Lehet, hogy a Walking Dead tévésorozat idén véget ér, de úgy tűnik, az univerzumban még sok élőhalott él, hiszen nem csak további tévésorozatok, de a franchise játékos oldaláról is több bejegyzés érkezik. Ezek közé tartozik a Saints and Sinners, egy VR-élmény, amely a zombis akció sűrűjébe helyez. De vajon elég kemény vagy ahhoz, hogy túléld a közelgő támadást?

A legjobb AR játékok

A következőket ajánljuk, ha mobilon szeretnél kiterjesztett valóságban játszani:

  • Pokemon Go
  • Jurassic World Alive
  • Pikmin Bloom
  • Ingress
  • The Walking Dead: Our World
Cikk Címkék:
·
Cikk Rovat:
Játék
Shares