Mexikóba látogatsz? Először ellenőrizd az időjárást!

Írta
Mexikóba látogatsz? Először ellenőrizd az időjárást!

Ha romantikus körutazást, esküvőt vagy családi nyaralást tervezel Mexikóban, akkor biztos kell legyél benne, hogy utazást nem árnyékolja majd be ónos eső, vihar vagy akár hurrikán.

A nyaralás megtervezéséhez érdemes követni a helyi híreket az aktuális eseményekről és az időjárásról egyaránt. Ha utazást az időjárásnak megfelelően tervezed meg, akkor csodálatos nyaralásban lesz részed, amely napsütéses napokat is magában foglal (mondjuk leginkább). Az alábbiakban áttekintést adunk néhány átlagos hőmérsékletről és időjárásról a legnépszerűbb mexikói nyaralóhelyeken.

Acapulco átlagos éghajlata 27-28 Celsius között van.

A maximumok 30-32 fok, a minimumok 21-22 fok között alakulnak. A legmelegebb hónapok májustól szeptemberig tartanak, a leghűvösebbek decembertől áprilisig. A csapadék a nagyon kevéstől a nagy mennyiségig terjedhet. Decembertől májusig nagyon kevés csapadék esik. Májustól szeptemberig azonban a csapadék elérheti a 10 centimétert is. A legerősebb csapadékos hónap szeptember; ebben az évszakban is magas a hurrikánveszély. Ha nem szeretnél heves esőzéseket tapasztalni, akkor decembertől májusig nyaralj. Ezek a hónapok biztosítják, hogy nyaralása viszonylag száraz lesz.

Acapulco

Acapulco

Cancun egy gyönyörű sziget, amelyet érdemes meglátogatni,

és átlagos hőmérséklete a 21-26 fok között alakul. Acapulcónál kissé hűvösebb, Cancun leghidegebb hónapjai december és május között vannak, a hőmérséklet pedig 23 fok körül van. A melegebb hőmérséklet májustól novemberig fordul elő. A csapadék egész évben bőségesebb, de nem annyi, mint Acapulcóban. Decembertől májusig a csapadék átlagosan 1 ½ hüvelyk és 4 ½ hüvelyk között van (itt így mérik). A nyári hónapokban akár 9 hüvelyk csapadék is előfordulhat. Cancunban kevesebb száraz hónap lesz, mint Acapulcóban, de nem fogsz annyi özönvízszerű esőzést tapasztalni.

Cancun

Cancun

Cozumel éghajlata nagyon egyenletes,

a mélypontok 16 fok körül vannak, míg a maximum akár 31 fok is lehet. Az év legmelegebb hónapja augusztus, a leghidegebb pedig decemberben van. Decembertől márciusig hűvös időjárást tapasztalhatsz Cozumelben.

Cozumel

Cozumel

Sokan azt mondják, hogy Los Cabos-ban úgy érzi magát az ember, mintha a sivatagban lenne, ahol száraz hőség van.

Ritka a páratartalom, és a heves esőzések, ill. felhőszakadások is. Az óceán azonban hűvös és frissítő szellőt szállít folyamatosan. Az év legmelegebb hónapja a július, amikor a hőmérséklet elérheti a 38 fokot. A leghűvösebb hónapok januártól májusig tartanak, ahol az átlaghőmérséklet 10-18 fok között van. Az átlagos mélypontok a forró nyári hónapokban 22-23 fok között vannak.

Los Cabos

Los Cabos

Mazatlan arról ismert, hogy itt van Mexikó egyik legnagyobb strandja.

Az időjárás jellemzően meleg és gyönyörű, de a nyári hónapokban nagyon meleg és párás lehet. A legmelegebb hónap augusztus, ahol a hőmérséklet elérheti a 35 fokot is. A leghidegebb hőmérséklet december és május között van, az átlaghőmérséklet pedig kerek 10 fok.

Mazatlan

Mazatlan

Puerto Vallarta városát a Sierra Madre-hegység veszi körül.

Ez a trópusi éghajlat júniustól októberig heves esőzéseknek ad otthont. Ezekben a hónapokban a magas hőmérséklet a 26 foktól a 32 fokig terjed. A hőmérséklet egész évben nagyon egyenletes; Puerto Vallarta azonban nagy mennyiségű éjszakai esőjéről ismert.

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta

Bár nehéz lehet nyomon követni a változó időjárási viszonyokat Mexikóban, javasoljuk, hogy tedd meg. Sajnos sok nyaraló úgy gondolja, hogy Mexikóban egész évben meleg és napsütés van. Ez egyszerűen nem igaz. Ha ismered az időjárást, könnyedén megtervezheted és felkészülhetsz a mexikói nyaralására.

Cikk Rovat:
Humán
Shares