Az elektromos mennyezeti fűtés előnyei

Írta
Az elektromos mennyezeti fűtés előnyei

Milyen pozitív tulajdonságai lehetnek a fejünk fölül érkező melegnek?

Sokan még csak a létezéséről sem tudnak, miközben napról napra magasabb azoknak a megrendelőknek a száma is, akik a mennyezeti fűtés mellett teszik le a voksukat.

Ezzel a kivitelezési lehetőséggel nem csak a lakberendezők egy álma válik valóra, annál jóval többről van szó. Az infrafűtés pozitív hatásait élvezni, miközben szinte meg sem lehet állapítani, hogy fentről vagy alulról érkezik a meleg? Igen!

A fűtőfilm egy roppant nagy előnye, hogy vékonysága és jól kezelhetősége révén egyszerűen telepíthető akár a padlóburkolat alá, akár a falra, de a mennyezetre is. Olyan lakásokban, ahol nem akarunk változtatni a berendezésen, elrendezésen, ott kifejezetten előnyös választás a korszerűsítéskor a mennyezeti fűtés, hiszen anélkül, hogy felborítanánk a megszokott rendet, élvezhetjük a komfortos hőmérsékletet. Újabb lakások esetében szinte azonnal beszerelhető a mennyezeti gipszkarton alá, hogy onnan biztosítsa a szükséges hőt.

Hogyan működik?

Az infravörös sugarakkal dolgozó fűtőfilm működését úgy a legegyszerűbb leírni, hogy a nap sugarainak melegítését hozzuk példaként. Láthatatlan, de mégis érezzük, ahogy a testünket átjárja a meleg.

Mivel nem a levegőt keringeti ez a típusú fűtési eszköz, attól sem kell tartanunk, hogy egyenetlen lenne a hőelosztás, és mivel közvetlenül a testeket, tárgyakat járja át a meleg, ezért a hőérzet is jobb ennél az eszköznél, mint például a gázfűtésnél.

A mennyezetfűtés nem csak a lakásokban jelent jó megoldást, hanem a nagyobb terek esetében is jól hasznosítható, akár raktárakról, hangárokról van szó. De visszatérve az otthoni eszközökre, ma már szinte minden a mindennapi életünkhöz kapcsolódó rendszerrel szemben elvárás, hogy az okos otthon része legyen.

A kényelem és biztonság, az egyszerű vezérelhetőség és az eszközök működésének személyre szabása ma már nem csak elvárás, hanem a fűtőfilm sajátjai is, hiszen például a külön helységekben telepített eszközt a termosztátokkal különböző hőfokra állíthatjuk.

Éppígy irányíthatjuk a távolból is az okostelefon segítségével, ezzel akár a munkahelyünkön, de útközben is elindíthatjuk a fűtésünket. Ez a láthatatlan fűtési rendszer akár a napelemekkel kombinálva is használható, elektromos fűtési típus lévén, ezzel a döntéssel pedig nem csak a környezetünket kíméljük, hanem a pénztárcánkat is.

A mennyezeti fűtés tehát mindazoknak rengeteg örömet nyújt majd, akiknek fontos, hogy egy láthatatlan, de hosszútávon megbízható és költséghatékony rendszer biztosítsa a kívánt hőmérsékletet az otthonukban.

Cikk Rovat:
Tech
Shares