Fájlok áthelyezése egyik Google Drive-fiókból a másikba részletes lépésekben

Írta
Google Drive

A Google Drive a dokumentumok, képek és egyéb fájlok online tárolásának népszerű eszköze. Idővel azonban fiókjaink gyakran megtelnek, ami arra késztethet minket, hogy további tárhelyet vásároljunk.

Egy alternatív megoldás azonban egy másik Google Drive-fiók használata lehet a régebbi, kevésbé fontos fájlok áthelyezésére, így felszabadítva helyet az elsődleges fiókban. Ez a cikk lépésről lépésre bemutatja, hogyan hajthatjuk végre ezt a folyamatot a Google Takeout segítségével, ami egy ingyenes eszköz a Google által nyújtott adatok exportálására.

1. lépés: Fájlok exportálása a Google Takeout használatával

Először jelentkezz be abba a Google Drive-fiókba, amelyből a fájlokat át szeretnéd helyezni. Ezután látogass el a Google Takeout weboldalára. Itt alapértelmezetten minden Google szolgáltatás kiválasztásra kerül, így először kattints az „Összes kijelölés törlése” gombra, hogy eltávolítsd az összes jelölést.

Görgess le, amíg meg nem találod a „Drive” opciót, és jelöld be a négyzetet. Ezután válaszd ki a fájlok exportálásának formátumát. Bár a Google Office formátumok nem érhetők el exportálásra, a Google ajánlott alapértelmezett formátumai megfelelőek lehetnek a legtöbb felhasználó számára. Ha csak bizonyos mappákat szeretnél exportálni, kattints a „Minden Drive-adat tartalmazza” opcióra, és válaszd ki a kívánt mappákat.

Miután kiválasztottad a fájlokat és formátumokat, görgess az oldal aljára, és kattints a „Következő lépés” gombra. Tartsd meg az alapértelmezett beállításokat, és kattints az „Archívum létrehozása” gombra. Az archívum létrehozása időbe telhet, attól függően, hogy mennyi adatot tartalmaz.

2. lépés: Fájlok kicsomagolása és áthelyezése egy másik Drive-fiókba

Amikor az archívum elkészült, töltsd le a ZIP fájlt a megadott linkről, majd csomagold ki a számítógépeden. A kicsomagolt mappák ugyanazt a struktúrát fogják követni, mint a Drive-fiókodban.

Jelentkezz be a második Google Drive-fiókodba, amelybe át szeretnéd helyezni a fájlokat. A Drive-ban válasszd a „Mappa feltöltése” opciót a bal oldali menüből, és válaszd ki a kicsomagolt fájlokat a számítógépedről. Töltsd fel őket az új Drive-fiókodba.

3. lépés: Fájlok törlése az eredeti Drive-fiókból

Ha a fájlok áthelyezésének célja a tárhely felszabadítása volt, akkor érdemes törölni őket az eredeti Drive-fiókból. Ne felejtsd el üríteni a kukát is, hogy biztosan felszabaduljon a hely

Cikk Címkék:
·
Cikk Rovat:
Tech
Shares