Alkalmazásra került az autóipari célokra készült új C fordítóprogram

Írta
Alkalmazásra került az autóipari célokra készült új C fordítóprogram

A HighTec Hungary szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat, Európai Uniós támogatással a Széchenyi 2020 program keretében 26 millió forintos vissza nem térítendő támogatással kifejlesztette és alkalmazásba adta a korszerű, könnyen fejleszthető LLVM bázisú C/C++ fordítóprogramot, amely alkalmas az autóipari beágyazott rendszerek vezető processzorgyártója, az Infineon cég TriCore processzor családjára történő fordításra.

A fejlesztés eredményeként létrejött LLVM bázisú fordítóprogram jóval korszerűbb felépítésű, mint a korábban fejlesztett GCC bázisú elődje. A termék pozitív tulajdonsága továbbá, hogy a rajta futó szoftver előállításához tervezett fordítóprogram moduláris szerkezete miatt sokkal könnyebben bővíthető, mint elődei, így az autóipar résztvevői által gyakran kért új szolgáltatások megvalósítása jelentősen kisebb erőforrás ráfordítással és rövidebb idő alatt megvalósítható. A program felépítése alkalmas arra, hogy megkapja az autóipari alkalmazáshoz szükséges magas minősítő tanúsítványokat.

Az elkészült terméket a vállalat anyacége a német HighTec GmbH már bemutatta az Infineon processzor gyártó cégnek, ahol azt megfelelőnek minősítették.
A fejlesztésnek köszönhetően a cég működése stabil, a vállalat 8 munkahelyet tud megőrizni és várhatóan további 2-3 új munkahely is létrejön.

Alkalmazásra került az autóipari célokra készült új C fordító program

Cikk Rovat:
Tech
Shares